U danima kad je svet zaludeo povratak Nokije 3310 mnogi su se prisetili svojih prvih mob. telefona koji su bili upravo neki od modela finske kompanije. Neizostavne su pritom igre Zmija i Svemirski udar, poređenja s neuništivim materijalom s mogućnošću razaranja poda na koji padne, ali i svima poznata melodija zvona.
Ansi Vanjoki za jednu od melodija svojim je kolegama predložio kompoziciju ‘Gran Vals’ ne sluteći kakvu će popularnost steći u budućnosti. Autor trominutne kompozicije je Francisko Tarega, španski gitarista koji je delovao na prelazu u 20. vek, a kompozicija čije su 4 sekunde 1993. postale jedna od Nokijinih melodija nastala je daleke 1902. godine.

Najpre se pojavila u trosekundnom izdanju na reklami za Nokiju 1011, a kao melodija prvi put je došla na Nokiji 2110 koja je puštena u prodaju 1994. godine. Na popisu melodija tada se nalazila pod nazivom Type 7. Na kasnijim modelima nazivi su varirali, na nekima su bili pod nazivom Type 13, a na nekima pod nazivom Type 5, što govori o tome da popularna melodija prvobitno nije bila predviđena za tako veliku ulogu.
Kada je 1997. izašla Nokia 6110 melodija se pojavila pod imenom Grande Valse, a dve godine posle preimenovana je u danas svima poznati Nokia Tune. Usled popularizacije Nokijinih modela u godinama nakon 2000. rington je postao jedan od zaštitnih znakova brenda.

Izvor Srbija Danas